Waarom bezoekers je site verlaten.

Wil je weten waarom bezoekers je website verlaten? Doe dan de websitescan van Amberd Design. Zij hebben een onderzoek gedaan en gekeken op welke punten jij je website bezoekers kunt verliezen. Wij hebben hieronder de belangrijkste punten uit het onderzoek gehaald.

44% Content
Als je website heel veel content bevat verlies je al 44% van je potentiële klanten. Ze raken het overzicht kwijt en hebben geen zin of tijd om zoveel te scrollen en lezen.

51% Contact info
Het belangrijkste van alles is dat de potentiële klant in contact wil komen met het bedrijf. Wanneer dit niet snel lukt of helemaal niet lukt dan haakt de bezoeker direct af. Hier haakt 51% al af.

75% Snelheid
Als de site niet snel genoeg laadt dan haakt 75% van de bezoekers gelijk af. Het is heel frustrerend dat de afbeeldingen niet laden of de gehele pagina er heel lang over doet om zijn content te laten zien.

Design en Layout

38% van de bezoekers negeert de content op de pagina als het op een onaantrekkelijke en onoverzichtelijke manier wordt gepresenteerd.

48% van de bezoekers verlaat je website wanneer ze niet duidelijk kunnen zien wat je voor een bedrijf bent aan de hand van de website lay-out.

66% van de bezoekers geven aan liever een website te bezoeken die visueel aantrekkelijk is.

Om de volledige infographic van Amberd Design te bekijken klik dan hier.

Tips:
– Controleer om de zoveel tijd of alle links nog wel werken.
– Ga eens door de content van je pagina’s heen en controleer of alles wel relevant is.
– Test je site eens bij 3 testpersonen om zo tot nieuwe inzichten te komen.
– Bezoekers vinden automatische video en audio vervelend, probeer dit te vermijden.
– Gebruik voor de homepage 1 mooie banner foto en geen slider, bezoeker ervaren dit soms als vervelend. Helemaal als de slider langzaam laadt.
– Onderzoek je doelgroep eens opnieuw, kijk zo of er dingen zijn veranderd
– Hou Google Analytics bij, zo kun je zien wat je doelgroep beweegt.

2018-09-28T08:03:23+00:00