Social media zomer schoonmaak

De zomer is bijna voorbij en klanten trekken rond deze periode vaak minder aan de bel. Dit is de gelegenheid om eens goed te kijken naar de Social media-kanalen die je gebruikt en of de content die daarop staat nog steeds wel relevant is?

Zoom uit
Bekijk alle kanalen die je inzet eens op je gemak en zoom eens uit. Kijk naar het grote geheel, stel jezelf vragen zoals; Bereik ik wel de juiste doelgroep? Gebruik ik de juiste tone of voice? Passen de kleuren nog wel bij de huisstijl van mijn bedrijf? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen om je social media-kanaal te updaten.

Ontwikkelingen
Binnen Social Media zijn ook veel ontwikkelingen aan de gang. Op Instagram heb je tegenwoordig de Instagram Stories. Dit zijn filmpjes van ongeveer 10 seconden die een korte sfeerimpressie geven. Dit is helemaal geëxplodeerd en hier kun je juist als bedrijf goed gebruik van maken. Daarnaast staat Instagram bekend om de #Hashtags maar ook deze variëren steeds met populariteit. Zoek dus af en toe eens op welke #Hashtags veel gebruikt worden en welke goed van toepassing zijn bij jouw bedrijf.

Relevantie?
Bekijk je social mediakanalen en bedenk jezelf of de profielfoto en omslagfoto nog wel relevant zijn. Vertellen deze beelden wat jij wilt overbrengen? Of zijn de beelden verouderd en aan vernieuwing toe. De profielfoto van je bedrijfspagina op elke social mediakanaal is het eerste wat iedereen ziet als men je pagina bezoekt of zoekt

2018-09-28T08:04:52+00:00